Премєр-міністр України Арсеній Яценюк закликав Європу та США інвестувати в українську газотранспортну систему, а не в російській політичний проект «Південний потік». Про це він заявив під час підписання угоди з Європейським інвестиційним банком про реконструкцію магістрального газопроводу «Уренгой-Помари-Ужгород» у Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

«Ми бачимо , що у Болгарії також виграла проєвропейська партія колишнього премєра Борісова, і це дасть можливість нам спільно працювати над енергетичною безпекою ЄС, і сподіваюся, що Україну не будуть обходити через «Південний потік». «Південний потік» непотрібний політичний проект Росії, і Україна ще раз закликає всіх наших європейських та американських партнерів інвестувати в реконструкцію нашої ГТС. Це повинен бути наш спільний проект забезпечення енергетичної безпеки Європи та України через участь європейських та американських компаній в українській ГТС», заяв Яценюк.

Нагадаємо, сьогодні Яценюк і президент Європейського інвестиційного банку Вернер Гоєр підписали угоду про реконструкції магістрального газопроводу «Уренгой-Помари-Ужгород» на суму 150 мільйонів євро