Державний концерн «Укроборонпром» створив у своїй структурі Українську авіабудівну корпорацію, об’єднавши таким чином усі авіабудівні підприємства країни в єдиний літакобудівний кластер. Базовим підприємством корпорації стане держпідприємство «Антонов». До корпорації увійшли також профільні науково-дослідні інститути, Держпідприємство «Новатор», Харківський машинобудівний завод «ФЕД», Харківське агрегатне конструкторське бюро, завод «Маяк».

Формування такого кластера — це передовий досвід, який успішно реалізували світові літакобудівні гіганти Boeing і Airbus. Український кластер також створять за загальноприйнятою світовою схемою, він буде відкритим для інших підприємств будь-якої форми власності, повідомляє УНІАН.

Генеральний директор ДК «Укроборонпром» Роман Романов зазначив, що кластер дасть змогу зробити український авіапром єдиним потужним механізмом із чіткою координацією розвитку й інтегруватися у світовий ринок за допомогою впровадження міжнародних стандартів виробництва та управління. Це також пришвидшить імпортозаміщення.