КАТАСТРОФА. На борту  літака, що розбився учора  під Тюменню,  перебувало 39 пасажирів і 4 члени екіпажу. 31 людина загинула, за життя інших борються медики в реанімації, повідомляє міністерство надзвичайних ситуацій Росії.

«Після вильоту о 5:33 за московським часом через дві хвилини з літаком зник зв’язок, — цитує агенція Інтерфакс джерело в тюменських правоохоронних органах. — Екіпаж наступного літака, який вилетів з аеропорту «Рощино», повідомив про охоплені полум’ям уламки в полі». Ймовірно, впавши на землю, літак, що належав авіакомпанії «ЮТейр», одному з провідних російських пасажирських авіаперевізників, розколовся на три частини, а потім загорівся.

За фактом падіння літака порушено кримінальну справу. Обидва самописці ATR-72, що виконував рейс Тюмень — Сургут, оперативники витягнули  з-під фюзеляжу. Нині з ними працюють слідчі, які мають назвати причини катастрофи. Однак  уже можна прогнозувати,  що без людського чинника  й цього разу не обійшлося. Третім пілотом розрахованої на  двох членів екіпажу машини міг бути всюдисущий російський «авось».

Зокрема внаслідок катастрофи пасажирського літака Як-42 під Ярославлем загинули 37 людей, серед яких — майже вся ярославська хокейна команда «Локомотив». Кажуть, там один із пілотів, який до того працював на машинах іншого класу, просто  переплутав педалі.

За іронією долі, днями повинна відбутися церемонія вручення  щорічної  професійної премії  в галузі авіації «Крила Росії», на якій мало бути присутнє й керівництво авіакомпанії, що виконувала фатальний рейс.

Президент України Віктор Янукович від імені українського народу висловив співчуття рідним та близьким загиблих в аварії та побажав якнайшвидшого одужання постраждалим. Міністерство закордонних справ України перевіряє, чи є серед загиблих і постраждалих в результаті авіакатастрофи  українські громадяни, і зазначає: поки що жодних даних про українців немає. Питання перебуває на контролі в Генконсульстві України в Тюмені.