В австралійському МЗС підкреслюють, що ці дії підтверджують «чітку та однозначну підтримку територіальної цілісності й суверенітету України».

Глава МЗС Австралії Джулі Бішоп оголосила сьогодні про «запровадження цілеспрямованих фінансових санкцій та заборону на в’їзд до країни для осіб, які відіграють ключову роль у визначенні російської політики, що загрожує суверенітету та територіальній цілісності України». Про це повідомляє УНІАН з посиланням на ИТАР-ТАСС.

«Санкції та заборона на відвідування країни в даний час поширюються на 12 російських і українських осіб», – сказала вона. «Ці дії підтверджують нашу чітку та однозначну підтримку територіальної цілісності й суверенітету України».

Як повідомили агентству в МЗС Австралії, список осіб, яким заборонений вїзд до країни, опублікований не буде. «Імена людей, проти яких введені фінансові санкції, будуть оголошені лише після прийняття поправок до законодавчого акту про правила введення санкцій від 2011 року». За словами офіційного представника МЗС, це робиться для того, щоб «уникнути ризику виведення коштів» з Австралії.