Як поєднати швидкість, ретро і жінку за кермом?  Про це і не тільки йшлося днями в столиці на прес-зустрічі з  представниками Автомобільної федерації України (FAU), де  презентували нові цікаві проекти та ділилися планами на майбутнє, повідомляє офіційний сайт федерації.

Торік в Україні було проведено 139 автомобільних змагань. Зокрема відбулося 14 чемпіонатів та Кубків України з кільцевих гонок, ралі, картингу, кросу, гірських гонок, міні-ралі, дріфтингу, дрег-рейсингу, кантрі-кросу та трофі-рейдів, національні серії в інших дисциплінах автоспорту. Загалом в цих перегонах стартувало понад 4,5 тисячі учасників. За підрахунками федерації, за змаганнями з автоспорту торік спостерігали  понад 250 тисяч вболівальників. У суботу під час  церемонії, яка відбудеться у Київській міській державній адміністрації, буде нагороджено понад 400 переможців у різних дисциплінах та номінаціях, зазначив голова Комісії автомобільного спорту FAU Микола Шредер

На це голова Ради ветеранів FAU Віктор Поваров зауважив, що в Україні є талановиті молоді спортсмени та інженери, котрим до снаги вже цього сезону  досягти високих спортивних вершин на світовій арені.

А символічним початком нового автомобільного сезону стане презентований Вадимом Навроцьким  найбільший технічний фестиваль OldCarLand.

«Запрошуємо всіх охочих долучитися до нашого фестивалю, який відбудеться 22–24 квітня вже вчетверте. Ми стали одним з наймасовіших фестивалів історичних автомобілів. Наше головне завдання — привернути увагу до збереження вітчизняної автомобільної спадщини як складової частини нашої історії. Цього року ми плануємо відкрити ретромайданчик для дітлахів та влаштувати тур спільно з ветеранами футбольного клубу «Динамо» (Київ). Ми знайшли автобус, який клуб використовував до 1986 року. Ми реставруємо його та влаштуємо тур з нагоди ювілею  перемоги славетного клубу в турнірі Кубка Кубків УЄФА,», — розповів Вадим Навроцький.

Витонченим продовженням прес-зустрічі стала презентація Тетяни Жук про участь команди Ladies Ride в проекті «Зіркове Ралі». «Який спорт без тендітних жінок! Упевнена, ми повернемося не з порожніми руками і з цьогорічних змагань», — зазначила Тетяна.

Наприкінці прес-зустрічі відбулася драйвова презентація проекту Василя Ростоцького «Фестивалю Швидкості — Україна», присвяченого святкуванню 25-ї річниці автомобільного спорту в незалежній Україні.

—  Найбільшим і, напевно, найцікавішим сюрпризом цьогорічного фестивалю стане «Битва націй», в якій візьмуть участь команди кількох країн. Ми вже майже сформували нашу українську команду, у складі якої буде багато чемпіонів з різних дисциплін автоспорту, — поділився планами Василь Ростоцький.