Незабаром Новий рік і ми з радістю готуємося до зимових свят, активно шукаючи подарунки. Тому споживчий попит у цей період чи не найвищий у році, а тому кожен продавець з усіх сил намагається привернути увагу до свого товару чи послуги, пропонуючи різноманітні акції та знижки, переконуючи, що його пропозиція найвигідніша і найунікальніша.

«Урядовий курєр» спробував проаналізувати один із сегментів ринку торгівлі,  а саме автомобільний. Які ж новорічні знижки пропонують вітчизняні автосалони?

Найкращий подарунок для покупців автомобілів — це знижка. Наприклад, один із київських автосалонів заохочує потенційних покупців таким чином: «Запрошуємо поринути у чарівну атмосферу Нового року і отримати заповітні знижки на популярні автомобілі. Тільки до 31 грудня 2015 року в нашому автосалоні діють святкові пропозиції. Вибираєте автомобіль з оптимальним співвідношенням «ціна — якість»! Це відмінний привід заглянути в наш автосалон і купити автомобіль із знижкою  до 6000 гривень. Вам потрібен надійний, перевірений часом автомобіль, до того ж з «автоматом» і «за недорого» — тоді зекономите до 8560 гривень. Термін дії акції обмежений не тільки часом, а й кількістю автомобілів!» 

Чимало салонів з реалізації автомобілів дуже скромно заохочують покупців, пропонуючи в подарунок або автосигналізацію і кілька килимків, або ж 10—19-відсоткову знижку на запчастини, аксесуари та технічне обслуговування.

До речі, в багатьох автосалонах новорічні знижки, залежно від стартової ціни автомобіля та престижності марки, справді вражають: від 4 до 79 тисяч гривень(!). Цікаві й кредитні умови для придбання авто, які пропонують салони. Вони майже не різняться: нульова відсоткова ставка на термін від двох до п’яти років (так звані кредитні канікули). Під час оформлення кредиту початковий внесок — від 5 до 10% вартості авто, одноразова комісія 2,5%. Щоправда, треба уважно читати умови договору, аби не переплатити після закінчення кредитних канікул.

Омріяне авто під ялиночку за певних умов, якщо пощастить, можна й виграти. Автосалони об’єднуються з АЗС, супермаркетами, і якщо ви заправили свою автівку на АЗС №1 і придбали шоколадку в супермаркеті №1, автоматично стаєте  учасником новорічного розіграшу кількох дорогих авто найкращого автосалону столиці. А ще вам запропонують через певний період безплатну діагностику. Головне, щоб пощастило. А перед Новим роком трапляються дива і щасливчиків може побільшати.

Василь КРИВИЙ
для «Урядового курєру»