Сотня сірих, рудих, білих, чорних та ще всіляких мастей котів справили своє новосілля в харківському притулку для тварин. Тут здали в експлуатацію нове приміщення для котів, які, принаймні так здається працівникам притулку, з радістю перебралися туди з адміністративної будівлі, не очікуючи навіть завершення зовнішніх робіт. І хоч на святковий обід ніхто з персоналу притулку не запропонував чотирилапим пухнастим новоселам по живому мишачому хвосту (принцип гуманізму тут  понад усе), торжество вдалося на славу, бо все в новому приміщенні  продумано для комфорту тваринок до найменших дрібниць.

Лисичка і бобриха вже порозумілися… Фото надане прес-службою Харківської міськради

Директор харківського КП «Центр поводження з тваринами» Юлія Шаповалова розповіла,  що будиночок, який споруджували півтора року, розрахований на 300 котів, отож ще 200 місць чекають на своїх нових мешканців. Тут  змонтовано 20 зручних  вольєрів і потішним чотирилапим бешкетникам в новому помешканні зручно та привільно. Всі тваринки здорові, доглянуті й прищеплені та чекають на добрих нових господарів.

Разом з котами новосілля справило й лисенятко, яке незрозумілим чином потрапило на склад кормів, де його і знайшли працівники притулку та, «охрестивши» Алісою, підселили до котиків. Алісі тут також добре ведеться, проте інколи вона дещо сумує і заздрить своїм сусідам, бо не всі з родини котячих хочуть з нею дружити та бавитися.  А ось бобриха Бабетта геть не заздрить котам, адже й сама недавно переселилася до спеціально побудованого для неї вольєра, який максимально, згідно з рекомендаціями фахівців воронезької бобровні, наближений до природних умов. Бабетта, як і лисеня, також потрапила у притулок незвичайним чином. Маленьке бобреня у лютому сюди приніс харків’янин, який викупив тваринку в рибалок, котрі спіймали її і збиралися «пустити на комір». За час перебування в притулку Бабетта (а мешкала спочатку в стаціонарі, де їй обладнали купальню) поправилась на два кілограми. Охоче їсть овочі та гризе гілки, принесені працівниками притулку.

«Радше за все, — каже  Юлія Шаповалова, — Бабетта та Аліса незабаром стануть сусідами, бо й для лисеняти збираємося збудувати вольєр».