ДОРОГИ

Харківська область отримала субвенцію з державного бюджету у розмірі 30 млн грн для капітального ремонту доріг. Водночас найближчим часом Кабінет Міністрів має прийняти додаткове рішення, за яким Харківщина отримає ще 57 млн грн на ремонт доріг.

Як повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, насамперед планується відремонтувати дорогу Харків-Довжанський до кордону з Росією, що в комплексі з розширенням кількості смуг з українського боку митниці дасть можливість нормалізувати перетин кордону. Окрім цього, реконструкції підлягають дороги на Старий Салтів і до кордону із Сумською областю.

- Досвід минулих років, - зазначив Михайло Добкін, -свідчить, що ми отримаємо від держави коштів на реконструкцію доріг рівно стільки, скільки зможемо освоїти. Наразі є домовленість, що в Харківській області буде повністю відремонтована дорога Харків-Ізюм до кордону з Донецькою областю.

За словами голови облдержадміністрації, відремонтують дорогу до Печеніг і побудують магістраль, яка претендує на статус автобану Харків-Київ аж до кордону з Полтавою, включаючи й кільцеву довкола Валок. Це скоротить час перебування в дорозі до столиці і забезпечить розвантаження містечка. Відремонтують низку доріг комунальної форми власності у Харкові та в багатьох містах обласного значення - Первомайську, Лозовій, Чугуєві.