СПІВПРАЦЯ. Внаслідок скасування візового режиму між Україною та Ізраїлем навесні цього року потік туристів з нашої країни до Ізраїлю зріс на 30 %. Крім того, з’явились прямі авіасполучення не лише з Києвом, а й з іншими регіонами України. Незабаром планується відкриття рейсу Київ - Ейлат, повідомив міністр туризму Ізраїлю Стас Місежников під час українсько-ізраїльської ділової зустрічі в УСПП у рамках засідання Міжурядової українсько-ізраїльської комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва.

За його словами, двосторонні економічні відносини між Україною та Ізраїлем поступово виходять на якісно новий рівень. Наразі вже проведені попередні консультації щодо створення зони вільної торгівлі між країнами. Не кажучи вже про розвиток міждержавного туризму, якому, на думку учасників засідання, вже час присвячувати окремий бізнес-форум.

Під час заходу близько 60 підприємців з української та ізраїльської сторони провели двосторонні переговори щодо співпраці у сфері будівництва (в тому числі інфраструктурних проектів — аеропортів, міст, великих підприємств), житлово-комунального господарства, юридичних, консалтингових, Інтернет-послуг, сфери безпеки тощо.