СИТУАЦІЯ. На «гарячу лінію» міського голови Херсона надійшло повідомлення від жителів міста щодо можливого запровадження перевезення пільгових категорій пасажирів виключно спеціальними тролейбусами з позначкою «пільговий», які нібито працюватимуть на кожному з маршрутів міського електротранспорту. Власне, «авторів» такого нововведення довго шукати не довелось. За повідомленням прес-служби Херсонського міськвиконкому, такі оголошення були розміщені в салонах міських тролейбусів. Усно кондуктори пояснювали пасажирам, що пільгове перевезення здійснюватиметься лише спеціальними тролейбусами, інші перевозитимуть пасажирів за 1 грн.

Це здивувало не лише пасажирів, а й міську владу. Адже «нововведення» не погоджувалося в установленому чинним законодавством порядку, йому не передувала робота щодо відповідності діючим нормативним та законодавчим актам. Крім того, подібні дії могли б призвести до обмежень прав пільговиків.

— Міський голова Володимир Сальдо зобов’язав керівництво МКП «Херсонелектротранс» повернути ситуацію у рамки чинного законодавства, — повідомив заступник міського голови Сергій Черевко. — Адже будь-які зміни в порядку надання транспортних послуг, особливо щодо тарифної політики, можуть відбуватися лише після процедури громадського обговорення, ретельного опрацювання відповідними службами і мають враховувати реальні потреби та можливості городян у забезпеченні пільгових перевезень.