КУЛЬТУРА. З нагоди Всеукраїнського дня бібліотек в Дніпропетровську бібліотекарі області збиралися на Перший регіональний форум «Сільські бібліотеки Дніпропетровщини: стратегія поступу в майбутнє». Звісно, що роль бібліотеки на селі набагато вагоміша, ніж у місті, де є доступ до найрізноманітніших закладів культури. З іншого боку, сільська бібліотека має менше можливостей. За принципом, якому слідує Дніпропетровщина, кожній людині незалежно від місця проживання мають бути створені рівні умови і можливості для розвитку і доступу до знань.                                                                                                     
«Сільська бібліотека – це культурний, освітній та інформаційний центр у сільській місцевості.
Саме бібліотека є найдоступнішим джерелом залучення до цінностей національної та світової культури, науки й освіти. Проте сучасний світ вимагає нових підходів у розвитку бібліотечної справи, – зауважила на зібранні сільських бібліотекарів регіону заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Марія Пустова. – Бібліотека повинна стати сучасним інформаційним центром, затребуваним населенням». 
Обговоривши перспективи розвитку сільських бібліотек, впровадження інноваційних технологій у бібліотечну справу, організації вільного доступу населення до інформації, учасники форуму прийняли й підписали відповідну резолюцію. У ній визначені конкретні
напрямки розвитку сільських бібліотек на 2011-2012 роки. Зокрема, це підвищення рівня забезпечення бібліотечних фондів документами на традиційних та електронних носіях; комп’ютеризація сільських бібліотек і підключення їх до загального інформаційного простору; удосконалення системи безперервної освіти сільських жителів.