Українські новини мають домінувати на східних територіях. Фото Світлани СКЯБІНОЇ

Кабінет Міністрів виділів кошти, які дадуть змогу включити на більш потужних передавачах  українські канали. Про це  на брифінгу в Будинку уряду заявила заступник міністра інформаційної політики Тетяна Попова.

Чиновники профільного міністерства сподіваються до кінця літа завершити встановлення 15 цифрових передавачів для мовлення на  території Донбасу.

Крім того, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення планує найближчим часом розглянути  питання щодо дозволу на тимчасове мовлення «Громадському радіо», зокрема в містах Волноваха,  Красноармійськ,  Краматорськ, Старобільськ та селищі Широкине. У полі їхнього зору також  звернення телекомпанії «ІРТА»  щодо здійснення тимчасового мовлення на території Луганської області в містах  Сватове,  Біловодськ, Марківка, Білолуцьк і селі Зоринівка.

За словами голови Нацради Юрія Артеменка, тимчасове мовлення — це тимчасовий крок.

— Наприклад, ми видавали частоти «ІРТІ», компанії «Новини ТВ», але це  тимчасово, поки не буде відновлення тих компаній, чиє обладнання було зруйновано, або з якихось інших причин вони не могли запуститися, — зазначив він.

Заступник начальника Управління інформаційних технологій  Сергій Галушко повідомив про встановлення комплектів супутникового телебачення з українськими пакетами мовлення для бійців на передовій.

— На 200 блокпостах встановлено тюнери, які приймають українські канали. Протягом наступного місяця плануємо збільшити їх кількість до 400.

Крім того, штаб АТО організував роботу пунктів логістики в так званій сірій зоні — на лінії протистояння. За словами фахівців, там роздають газети та іншу друковану продукцію.