СТИМУЛ. Прем’єр прочитав студентам лекцію «Столипінська реформа і сучасні виклики для України». 

У рамках зустрічі вихованці Київського Національного економічного університету мали змогу поставити Миколі Азарову кілька запитань.

Передовсім молодь зацікавило питання, пов’язане із проведенням земельної реформи. На це глава уряду відповів, що досвід реформ Петра Столипіна, зокрема щодо перетворень у земельній сфері, є актуальним і понині. Але на проведення такої структурної реформи необхідно мінімум 10 років, і після її реалізації Україна отримає модернізований аграрно-промисловий комплекс. За словами Миколи Азарова, головний принцип земельної реформи полягає в тому, щоб зробити селянина реальним власником на землі.

У контексті цієї теми, Прем’єр говорив і про реалізацію земельної реформи. Це дасть змогу залучити в село великі фінансові ресурси та запровадити економічні стимули для того, щоб молоді, ініціативні підприємці робили свій бізнес на селі. «Земельна реформа повинна створити стимули для того, щоб на землю прийшли бізнесмени, молодь і енергійно почали займатися бізнесом на селі», — наголосив Микола Азаров, акцентувавши на тому, що це сприятиме розвитку соціальної сфери на селі.

Окрім цього він сказав студентам вишу, що Кабінет Міністрів зараз розглядає низку заходів спрямованих на те, щоб молоді спеціалісти, зокрема медики, які працюватимуть на селі, звільнялися від сплати за житлово-комунальні послуги. Він також нагадав про рішення уряду, згідно з яким молоді медики отримуватимуть одноразову допомогу в розмірі 5 тис. грн.

Студентів зацікавили й питання щодо фінансово-економічного розвитку країни та, зокрема, заходи, які вживає уряд для протидії загрозам можливої світової економічної кризи. Під час лекції Прем’єр поінформував молодь і про урядові програми з енергозбереження, диверсифікації енергетичних ресурсів, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.