Після того як майже рік село Трьохізбенка було однією з гарячих точок на лінії фронту в Луганській області, військові почали звільняти приміщення, де тоді довелося розташовуватися. Знову у володіння дітвори передано дитячий садок, де майже дев’ять місяців жили бійці.

У цій одноповерховій будівлі не було укриття, але, на щастя, за ці місяці воно так і не знадобилося, хоч селище й обстрілювали майже щодня. Припустити такий щасливий розвиток подій було важко, тож бійці ВСУ викопали на подвір’ї дитсадка бліндаж.

Подарункам радіють не лише діти, а й бійці, котрі бачать усмішки хлопчиків та дівчаток. Фото з сайту речника АТО у Луганській області

Нині, коли обстріли припинилися і бойове озброєння калібром менш як 100 мм відводять від лінії розмежування, дитячий садок повернувся в колишню будівлю. А в разі раптового воєнного загострення персонал і підопічні зможуть скористатися бліндажем.

У період перемир’я військові вирішили провести акції на допомогу дитячим садкам і багатодітним сім’ям. Як повідомляє речник АТО в Луганській області Руслан Ткачук, учасники антитерористичної операції відвідали 12 будинків у трьох селищах Новоайдарського району.

«Моїм товаришам важко дивитися на страждання краян, які спричинила окупація частини Донбасу. Тому дедалі частіше бійці різних підрозділів із власної ініціативи беруться допомагати дітям і старим, — пояснив тимчасово виконуючий обов’язки заступника командира окремої аеромобільної бригади майор Ігор Бороздюк. Він додав: — У нас є навички будівельників, а головне — бажання допомогти підготувати державні приміщення до зими. Тепер навіть у нашому колективі обговорюють питання щодо взяття шефства над дитсадками в двох маленьких селищах Новоайдарського району».

Українські воїни привезли дітям вишиванки, художню літературу, канцелярське приладдя, шкільні зошити, іграшки тощо. Окрім матеріальної допомоги, воїни-десантники охоче беруться за ремонт шкіл і дитячих садків.