ЕЛІТНА ПРОФЕСІЯ. Цього тижня в Криму завершився Чемпіонат світу з багатоборства тілоохоронців «Бодігард - 2011», який проводився за підтримки Президента України. В чотириденному марафоні змагань взяли участь 24 команди з 12 країн світу. Свою майстерність глядачам демонстрували кадрові офіцери елітних підрозділів та правоохоронних органів, які щоденно дбають про безпеку вищих посадових осіб різних держав, відомих політиків та бізнесменів.

Команди змагалися у виконанні вправ рукопашного бою, забезпеченні охорони персони під час відвідання масових заходів. Демонстрували вміння з надання першої медичної допомоги, у швидкісній стрільбі, екстремальному керуванні автомобілем та пошуку вибухових пристроїв.

Окрім демонстрації професійних навичок та неабиякої фізичної підготовки, учасники взяли участь у практичному семінарі. В Юсуповському палаці експерти правоохоронних органів обговорили і розробили спільні практичні заходи розширення взаємодії, використання сучасних ефективних форм, методів і засобів протидії міжнародному тероризму.

Кілька днів, насичених адреналіном, стріляниною та позитивними емоціями, добігли кінця. Міжнародне журі визначилося з переможцями. Перше місце в Чемпіонаті світу виборола команда Служби безпеки Президента Республіки Білорусь. Друге посіла команда Управління державної охорони України. На третьому — співробітники УДО в Криму.

«Напередодні проведення в Україні фіналу футбольного чемпіонату «Євро-2012» питання безпеки і професійного захисту є вкрай актуальними. Своїми спортивними перемогами на Чемпіонаті вітчизняні правоохоронці засвідчили, що створена в Україні система добору і підготовки фахівців із забезпечення безпеки діє на рівні кращих світових стандартів», — зазначив начальник Управління державної охорони України Ігор Калінін.