Графік офіційного візиту в Україну Президента Республіки Болгарія Росена Плевнелієва був насиченим подіями, переговорами й зустрічами з вищими особами нашої держави. Майже одразу після плідного спілкування із Президентом Петром Порошенком поважний гість зустрівся й із Прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком.

Глава Болгарії підтримав курс реформ українського уряду, який втілюється за драматичних історичних обставин. За його словами, обраний шлях не має альтернативи, про що свідчить і досвід його рідної країни: лише за допомогою необхідних, хоч і важких, змін Болгарія зуміла подолати наслідки неефективного управління комуністичного режиму.

Арсеній Яценюк висловив Росену Плевнелієву вдячність за особисту тверду позицію на захист свободи, територіальної цілісності й незалежності України проти російської агресії й відзначив вагому політичну і гуманітарну допомогу Софії на підтримку нашої країни.

Співрозмовники обговорили питання внутрішнього і зовнішнього становища України, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. Особливу увагу було приділено економічній взаємодії включно з планами проведення міжурядових консультацій та роботі двосторонньої комісії з економічного співробітництва, реалізації інфраструктурних проектів, залучення інвестицій.

Ішлося й про найактуальніші питання регіонального миру і безпеки, об’єднання міжнародних зусиль на захист спільних європейських цінностей та єдності європейських народів.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»