АДМІНЗАХОДИ. Якщо на початку 2010 року підприємства Дніпропетровської області заборгували людям за роботу загалом 89 мільйонів гривень, то на 1 липня 2011-го ця цифра «схудла» до 17,2 млн грн. Тобто заборгованість зменшено майже в п’ять разів. Дніпропетровщина має всі підстави найближчим часом покінчити з ганебним явищем зарплатної заборгованості.

Наразі повністю відсутня заборгованість з виплати заробітної плати в містах Вільногірськ, Марганець, Новомосковськ, Синельникове та Тернівка, а також 18 районах області.

Найбільшими боржниками залишаються поки що Дніпропетровськ (43,3% від загального боргу області) та Жовті Води (25,1%). Натомість немає боргів із заробітної плати на комунальних підприємствах області.

Обласна влада звернулася до контролюючих органів — зокрема податкових — із проханням застосовувати жорсткі заходи до кожного керівника підприємства-боржника. В. о. голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний наголошує на необхідності посилення відповідної роботи з підприємствами-банкрутами та економічно неактивними підприємствами. Адже їх борги наразі становлять близько 12 млн грн, а це дві третини від загального боргу на Дніпропетровщині. Також керівникам державних підприємств-боржників поставлено завдання відпрацювати в профільних міністерствах і відомствах питання повного погашення заборгованості із виплати зарплати своїм працівникам до кінця року. На ці державні організації припадає сума заборгованості в розмірі 3,6 млн грн, що становить 75% боргу економічно активних підприємств.