Шведська бригада арбітрів на чолі з Йонасом Эрікссоном призначена обслужити перший матч 1/4 фіналу Ліги Європи між португальською «Брагою» та українським «Шахтарем», повідомляє УНН з посиланням на сайт УЄФА.

Головним рефері матчу призначений 42-річний швед Йонас Ерікссон.

До бригади помічників Й.Ерікссона належать: асистенти — Матіас Класеніус і Даніель Бернмарк. Додаткові асистенти — Стефан Йоханнессон і Маркус Стрьомбергссон. Четвертий рефері — Мехмет Кулум.

Зауважимо, що Й.Ерікссон працював на першому матчі плей-офф відбору Євро-2016 Україна — Словенія (2:0). Крім того, 41-річний арбітр обслуговував матч Україна — Польща, який завершився перемогою господарів з рахунком 1:0. У сезоні 2010/11 на Муніципальному стадіоні він зафіксував нічию «Браги» й «Динамо» (0:0) в 1/4 фіналу Ліги Європи, що означала для киян виліт з турніру.

Нагадаємо, що Й.Ерікссон розпочав працювати суддею з 2011 року, до цього швед був засновником компанії з продажу прав на спортивні трансляції, проте фірма, що належала йому і двом іншим партнерам, була продана французькому холдингу за 75 млн. євро, 15 відсотків цієї суми відійшла саме Й.Ерікссону.

Додамо, що перший матч колективів відбудеться у Бразі 7-го квітня, початок зустрічі о 22:05. Поєдинок-відповідь пройде у Львові 14-го квітня.