ДРУГЕ СЕРЦЕ.Британці випробували новий ультразвуковий метод лікування найпоширенішого серед чоловіків виду раку – раку простати. Попередні методи – хірургічні операції і променева терапія – часто викликали побічні ефекти, зокрема нетримання сечі та імпотенцію. Новий метод, твердять лікарі, мінімізує побічні ефекти. Доктор Ахмед Хашим, який очолював дослідження у клініці University College у Лондоні:

«Новим методом лікували 41 пацієнта. Ми зосереджувалися на окремих точках враженої раком простати, а не на всій залозі. І, таким чином, обмежували побічний негативний вплив на чутливі тканини навколо простати».

Як підтверджує один з пацієнтів Роберт Лот, побічних ефектів після лікування практично немає:

«Процес лікування відбувався дуже швидко. Я потрапив до лікарні в листопаді. Прийшов туди о сьомій ранку, а о другій дня вже вийшов, відправився після цього за покупками і провів день у Стратфорді. Це фантастичне лікування, у мене не було побічних ефектів».

Перші відгуки дуже оптимістичні, але для того, щоб остаточно переконатися в ефективності нового способу лікування, мають бути проведені масштабніші дослідження. 

Copyright © 2012 euronews