У селищі Райгородок Слов’янського району на Донеччині відкрили підвідний газопровід середнього тиску. Цей важливий об’єкт розпочали будувати ще у 2013 році, а відтоді як навколишня територія опинилася у зоні проведення АТО і відповідні роботи призупинилися, місцеві жителі вже почали втрачати надію колись отримати блакитне паливо.

Та скептики присоромлені: попри певні труднощі, будівництво магістралі змогли завершити і ввести її в експлуатацію. А надалі на території населеного пункту буде газифіковано загальноосвітню школу, дитячий садок, поліклініку, будинок для людей похилого віку, магазини, а також асфальтовий та бетонний заводи.

На переконання голови Донецької облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського, який взяв участь у знаковій для Райгородка події, відкриття газопроводу стало одним із помітних кроків до розвитку підприємництва та виробництва у Слов’янському районі. Він вважає, що оскільки є газ, то сюди прийдуть інвестори і розпочнеться робота. А головне завдання облдержадміністрації — забезпечити людям робочі місця і гідну заробітну плату, щоб вони могли нормально жити на своїй землі, а не виїжджати кудись на заробітки.