ХАРЧІ. Створення мережі оптових ринків сільськогосподарської продукції не лише гарантуватиме наявність якісних і доступних продуктів харчування, а й забезпечить стабільні прибутки виробникам. Про це міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк заявив під час огляду будівництва оптового ринку «Господар» у Донецькій області.

Оптовий ринок має виконувати одразу кілька функцій. «З одного боку, ми повинні запропонувати хорошу ціну виробнику, в якого зараз посередники скуповують товар фактично за безцінь. З іншого — ми маємо забезпечити населення продукцією за оптимальними цінами», — цитує слова урядовця прес-служба профільного міністерства.     

«Оптові ринки мають бути регіональними розподільчими центрами, які зберуть в одному місці всіх виробників і всіх покупців. Але не треба плутати оптові ринки з базарами. Основними покупцями на оптових ринках будуть торговельні мережі та заклади громадського харчування», — пояснив міністр.

Київський і донецький ринки працюватимуть цілодобово, аби покупці могли доставити й закупити товар уночі, коли транспортні шляхи розвантажені.