У селі Худоліївка, що в Семенівському районі на Полтавщині, віднедавна діє громадський будинок для одиноких пенсіонерів, який створили самі ж представники тамтешньої громади на базі дільничної лікарні, що вважалася неперспективною і її планували закрити. Мудрі селяни зметикували і зробили хід конем: за підтримки спонсорів знайшли їй належне застосування, переобладнавши у заклад, де одинокі почуваються, мов удома. Нині тут мешкають троє дідусів та восьмеро бабусь.

— Легалізувати заклад було надзвичайно складно, — коментує сільський голова Василь Демидченко. — Адже це не державна структура, з юридичної точки зору будинок створено незаконно. А хіба законно залишити без постійної уваги самотню людину, яка потребує допомоги й не може приготувати їсти чи самостійно себе обігріти? Зрозуміло, що будинок існує на саморозрахунку. Тобто люди, які тут проживають, самі платять за послуги.

 Тим часом уже і районна влада переконалася в доцільності існування в глибинці такого громадського будинку і стала його підтримувати.