Міністерство екології та природних ресурсів і Державна служба геології та надр повинні розробити зміни до законодавства, щоб розв’язати проблеми незаконного видобутку бурштину на Поліссі. Таке доручення дав керівництву відомств у ході оперативної наради віце-прем’єр-міністр Валерій Вощевський.

«Ми маємо попередньо провести консультації з науковою громадськістю, геологічними установами та організаціями, а також залучити до цього процесу місцеві владу та громади», — наголосив він. Окрім цього, слід підготувати комплексну програму розвитку галузі видобутку бурштину. Її мета — розвивати регіон за рахунок легального та прозорого механізму використання надр, створити робочі місця для місцевого населення.

«Має працювати одне держпідприємство, яке здійснюватиме видобуток та реалізацію бурштину на внутрішньому і зовнішніх ринках. Держава повинна взяти сферу видобутку сонячного каміння у свої руки й активізувати правоохоронні органи для припинення діяльності «чорних копачів» та контрабандистів», — цитує слова віце-прем’єра його прес-служба.