У новому році до бюджетів усіх рівнів перераховано 12,9 мільярда гривень податків,  зборів і митних платежів, до соціальних фондів спрямовано 11,4 мільярда гривень єдиного соціального внеску, повідомляє Міністерство доходів і зборів. 

За даними міністерства, у січні підприємствам виплачено 2,9 мільярда гривень бюджетного відшкодування ПДВ, ще 3 мільярди гривень вже перебувають на виконанні у Держказначействі. З початку 2014-го в Україні зареєстровано майже 2,5 тисячі нових підприємств.

Зважаючи на ситуацію в країні, прес-служба Міндоходів розповсюдила звернення міністра доходів і зборів України Олександра Клименка до  платників податків та працівників відомства. «Доки уряд  продовжує тимчасово виконувати свої  обов’язки, доки між владою та опозицією триває діалог і пошук компромісних  рішень, Міністерство доходів і зборів працюватиме у штатному режимі», — йдеться у зверненні.

У ньому міністр підкреслив, що економічне життя в країні не зупиняється. І не можна допустити, щоб політичні процеси спровокували економічну кризу. Це не відповідає ні інтересам держави, ні інтересам громадянського суспільства. «Міндоходів налаштоване на активну роботу з інвесторами, бізнесом, адже взаємний інтерес полягає у стабільності економічної ситуації та пошуку нових можливостей для розвитку бізнес-середовища, активізації зовнішньої торгівлі», — зазначив він і закликав усі сторони політичного конфлікту відмовитися від застосування сили та радикальних дій.

Відділ економіки та державного управління
«Урядового кур’єра»