У селищі Терни Недригайлівського району на Сумщині відкрили новий парк відпочинку, який назвали «Центральний». Бо розташований у центрі населеного пункту, який розкинувся обабіч траси Суми-Конотоп і впродовж багатьох років залишається одним з чепурних, доглянутих, соціально впорядкованих.

Розділити радість оновлення завітали не тільки місцеві селяни, а й численні гості з навколишніх сіл як Недригайлівського, так і сусіднього Буринського районів, уродженці Тернів, які нині  живуть  у різних куточках краю.

Як повідомив селищний голова Ігор Борисовський, загальний кошторис парку становить понад 240 тисяч гривень. Левову частку грошей надано з місцевого бюджету, решту в рамках укладених соціальних угод надали місцеві фермерські господарства, підприємці та меценати.

У «Центральному» вже відпочивають і дорослі, і діти. Фото Володимира КОВАЛЕНКА

Завдяки таким дружнім фінансовим зусиллям до послуг селян і гостей селища розкішна відпочинкова оаза з фонтаном, капличкою, лавочками, ліхтарями, алеями, яка обрамлена молодими саджанцями.

Вітаючи господарів з відкриттям парку, заступник голови Сумської ОДА Іван Боршош наголосив, що навіть у нинішніх складних умовах справжні господарі знаходять можливості, аби зробити життя місцевих громад затишним і комфортним.

Так, останнім часом у Тернах спільними зусиллями прокладено 6 кілометрів водогону, відремонтовано майже 4,6 кілометра доріг, приміщення дитячого садка «Теремок», оновлено стелу і пам’ятник воїнам-землякам, які полягли на фронтах Другої світової війни.

У планах місцевої влади — подальше упорядкування соціальної інфраструктури, зокрема «Співочого поля», яке б стало майданчиком для мистецьких фестивалів, конкурсів, оглядів тощо. Цю ідею свого часу запропонував і нині допомагає втілювати видатний оперний співак народний артист Шевченківський лауреат Анатолій Мокренко, який народився в Тернах.