Група сумських волонтерок узялася заготовляти лікарські та чайні трави для військових, які перебувають у зоні АТО. Як розповіла одна з добровільних помічниць Лідія Шеремет, Сумщина особливо багата на розмаїття фауни. Рослин у краї налічується понад 200 видів, тому й вирішили зробити добру справу і підтримати бійців.

Чай із місцевих трав стане не тільки корисним, а й профілактичним напоєм проти застудних захворювань.  До цілющого збору входять материнка, звіробій, м’ята, подорожник, деревій тощо. Їх жінки заготовляють на берегах Псла, зокрема поблизу села Велика Рибиця Краснопільського району, який особливо багатий на запашну флору. Одного пучечка трав вистачить для заварювання 3—4 літрів напою. Сушать трави традиційно: природні умови і час. Тож перший вантаж жінки відправлять напередодні річниці Незалежності України.

Крім заготівлі трав, сумчанки виготовляють маскувальні сітки, «кікімори», призначені для бійців-земляків.

Днями у волонтерок побував командир 1-ї мотопіхотної роти Анатолій Березінець. Він ознайомився з роботою землячок і щиро подякував їм за безкорисливу працю задля наближення спільної перемоги.