У відкритому чемпіонаті Бельгії зі дзюдо, що днями відбувся в місті Візе, дніпропетровська команда брала участь неодноразово. І ось вперше за часи розвитку цього виду спорту в нашій країні український спортсмен піднявся на вищу сходинку п’єдесталу престижних міжнародних змагань. Вихованець спортивного клубу «Дзюдо-Дніпро», чемпіон України серед молоді та серед дорослих 2010 року, чемпіон Кубка України 2013 року, майстер спорту  Денис Біліченко став чемпіоном Бельгії у ваговій категорії до 60 кг ( в ній змагалися 34 спортсмени з різних країн).

Усі суперники, з якими зустрічався на турнірі Денис, виявилися слабкішими за нього: вже на старті меш ніж за хвилину хлопець здолав спортсмена з Нідерландів, потім він переміг дзюдоїстів з Фінляндії, Франції, Німеччини. Врешті у фіналі, виконавши переможний кидок, Біліченко відправив на друге місце бельгійського спортсмена. Два третіх місця посіли французькі борці.

У чемпіонаті разом із Денисом брали участь і його товариші-одноклубники Грачик Авагян, Олександр Кошляк, Данило Довбиш, які, на жаль, вибули з боротьби ще після перших зустрічей у своїх вагових категоріях. Тим більше, участь у таких змаганнях (а на них приїжджають не тільки спортсмени з європейських країн, а й з Америки та Азії) стала для українських борців корисним досвідом і підготовкою до інших міжнародних випробувань.

«Відкритий чемпіонат Бельгії — це маленький чемпіонат Європи. Спортсмени багатьох країн використовують його як підготовчий до континентальних змагань. Наші хлопці отримали непоганий досвід. Звісно, приємно бачити першим  прізвище свого вихованця. Шлях до фіналу він пройшов легко і невимушено, в результаті яскравої і дуже якісної боротьби, практично не залишивши ніяких шансів конкурентам. Денис Біліченко закріпив за дніпропетровськими спортсменами провідне місце в країні, порадував українських уболівальників, прихильників дзюдо», — прокоментував перемогу свого вихованця тренер Дениса, майстер спорту СРСР, віце-президент Дніпропетровської міської федерації дзюдо Олександр Лєнков.

Варто зазначити, що Олександр Олександрович  працює тренером з 1980 року і за цей час  підготував  багато чемпіонів та призерів вітчизняних і міжнародних турнірів.