НОВАЦІЇ. Нинішній навчальний рік для головної кузні управлінських кадрів — Національної академії державного управління при Президентові України  буде несхожим на попередні: реалізуючи Концепцію реформування  НАДУ, тут започатковують концептуально нові структури. Йдеться про  Інститут вищих керівних кадрів, Інститут «Вища школа державного управління» та Київський інститут державного управління.

Презентація нової структури академії відбулася недавно під час традиційного Дня відкритих дверей, коли до навчального корпусу на вулиці Ежена Пот’є в столиці завітало чимало гостей, щоб ознайомитися з особливостями підготовки державних управлінців та умовами вступу до цього навчального закладу в 2012 році.

Майбутні абітурієнти отримали можливість пройти пробне комп’ютерне тестування з державно-управлінських, політико-правових, соціально-економічних, історико-культурних питань та іноземних мов. На державну форму навчання  до академії, нагадаємо, приймаються  особи, які  мають вищу освіту і працюють у структурах  виконавчої влади та органах місцевого самоврядування.

З-поміж нововведень — можливість для керівних кадрів, які обіймають посади І—ІІІ категорій,  навчатися за спеціальністю «Управління суспільно-політичним розвитком» за заочною та заочно-дистанційною формами. Кращих випускників навчальних закладів і молодих державних службовців, що вільно володіють англійською, запрошують отримати спеціальність «Публічне адміністрування» (денне відділення).

КОМПЕТЕНТНО
                                   
Юрій КОВБАСЮК, 

президент Національної академії
державного управління
при Президентові України:

— Цього року ми вперше набиратимемо слухачів до Інституту «Вища школа державного управління» — унікального, єдиного в нашій країні, центру підготовки талановитої молоді, яка мріє про державну службу. Запрошуємо юнаків і дівчат з державним мисленням, патріотично налаштованих, що щиро вболівають за долю країни. Після отримання диплому держава надасть їм можливість взяти безпосередню участь в управлінні різними галузями суспільного життя. Адже саме такою, на моє глибоке переконання, має бути сьогоднішня еліта української нації. А своєрідним пропуском на управлінський «парнас» будуть глибокі різнобічні знання, які під час навчання в НАДУ наша професура та запрошені для читання лекцій провідні зарубіжні фахівці нададуть слухачам цього інституту.

Фахова підготовка магістрів публічного адміністрування забезпечить європейський рівень надання адміністративних послуг нашим громадянам на засадах впровадження в практичну діяльність принципів «Good Government», тобто доброго, належного врядування.