Хлібороби Черкащини уже намолотили 2 мільйони 743 тисячі тонн зернових та зернобобових культур майже із 80% прогнозованих площ. За словами директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Ігоря Колодки, аграрії області планують зібрати всього 3,6 млн тонн збіжжя цих культур, що на рівні минулого року. Лідери з урожайності — господарства Корсунь-Шевченківського району, де з кожного гектара намолотили по 62,2 центнера зерна. Трохи відстають від них хлібороби Канівського та Монастирищенського районів, де одержують по 58—60 центнерів зерна на круг.

Триває збирання інших культур. Кукурудзи на зерно, за оперативними даними, зібрано вже понад мільйон тонн з більш як половини площ. Середня урожайність качанистої — 70,5 центнера з гектара, що значно більше минулорічної. Добре вродила і соя. Майже завершено обмолот соняшнику. Цукрових буряків викопано 308,7 тисячі тонн на площі 7,4 тисячі гектарів. Середня урожайність — 418,4 центнера коренів з гектара.

Завершено збирання круп’яних культур. Гречки намолочено 2,7 тисячі тонн за середньої урожайності 13,8 центнера з гектара. Завершується й осіння оранка та посівна кампанія озимих культур під урожай наступного року. Дощі, які останніми днями пройшли в багатьох районах, обнадіюють на добрий урожай наступного року.