У селі Яблунівка Корсунь-Шевченківського району на Черкащині  відбувся фестиваль тракторних перегонів «Трактор-Фест 2015». Упродовж двох днів 45 механізаторів змагалися за першість, демонструючи свою майстерність у керуванні тракторами різних видів: FENDT, МТЗ та Manitou. Це вже четвертий тракторний фестиваль. Цього року до організаторів, якими традиційно є НВФ «Урожай», долучилося й виробниче об’єднання «Черкащани».

Цікаво, що змагання перестали бути  обласними. Цього разу у них взяли участь представники Київщини та  Вінниччини. Переможців у цьогорічних перегонах визначали в різних категоріях. Водії МТЗ мали скласти десять круглих тюків у піраміду. Умова: за максимально короткий проміжок часу й так, щоб вивершене не завалилося. Переможцем у цій категорії став працівник філії ТФ «Воз’єднання» Ігор Радченко.

Водії тракторів FENDT мали проїхати дистанцію, везучи воду, та оминути фішки, не поваливши жодної з них.  Першість у цьому виді здобув тракторист філії АФ «Дружба» Ярослав Шевченко.

Власники тракторів Manitou показували своє вміння в маневруванні  транспортним засобом, відкриваючи ковшем пляшки, нарізаючи торт та запалюючи запальничку. Тут наймайстернішим виявився Юрій Димерець, працівник філії «Т. Шевченко». Хлопцеві 21 рік, і він уже два роки працює трактористом фронтального навантажувача. Каже, що дуже хвилювався, але наступного року теж спробує свої сили.

Переможці та призери змагань, окрім грамот, отримали й подарунок на вибір: мотоцикл, телевізор чи холодильник.

Окрім традиційних тракторних змагань, на «Трактор-Фесті» відбувся конкурс чоловічої сили «Богатирі «Урожаю-2015».

Наступного року, як повідомили організатори змагань, планують реальні перегони на дивних транспортних засобах. Хто що змайструє, на тому і їхатиме. Головне, аби ці транспортні засоби мали механічний привід, а їхній вигляд може бути яким завгодно.