Співробітники управління СБУ в Донецькій області виявили у Маріуполі розтрату коштів місцевої громади на понад 50 мільйонів гривень. «Посадовці місцевого комунального підприємства свідомо закупили у комерційних структур неякісне обладнання для потреб тепломережі міста. Чиновники зокрема придбали сотні метрів бракованих труб різного діаметру й електронасоси. Експлуатація некондиційного обладнання призвела до зношення міської тепломережі, чим спричинила проблеми у місті в опалювальний сезон», — повідомили в прес-групі спецслужби.

Задля доказової бази неправомірної діяльності спритників правоохоронці провели обшуки і вилучили оргтехніку, електронні носії інформації та документи, які свідчать про придбання неякісного обладнання на зазначену суму.

За рішенням суду на майно та банківські рахунки фігурантів справи накладено арешт. Відкрито кримінальне провадження за ч. 4. ст. 190 КК України, тривають оперативно-слідчі дії для встановлення інших ймовірних фактів корупції у діях посадовців-комунальників.