На Сумщині стартував традиційний Всеукраїнський тиждень дитячого читання, учасниками якого вже стали десятки тисяч юних шанувальників книжки. Цьогоріч він проходить під гаслом «Цінуймо книгу як найбільшу святість».

Перший акорд дійства пролунав у Сумській обласній дитячій бібліотеці імені М. Островського, де зібралися не тільки школярі, а й їхні батьки, бібліотекарі, педагоги, представники Сумської обласної організації Національної спілки письменників України. Програма дійства містила низку захопливих заходів, головними дійовими особами яких стали улюблені книжкові герої, а найактивніші читайлики у подарунок одержали книжки. 

Найактивніші читачі Сумської обласної дитячої бібліотеки разом у будень і в свято. Фото автора

Як розповіла директор бібліотеки Лілія Тогобицька, нинішнє свято по-своєму особливе, адже закладу щойно виповнилося 95 років від дня заснування. Зараз його постійні читачі — понад 16 тисяч учнів, а бібліотекарі за рік реєструють майже 130 тисяч відвідувань.

Зазвичай тиждень дитячого читання виходить за означені часові межі і триває цілорічно. А найближчими днями на його учасників чекають літературна світлиця «Диво-двері відчиняй — у світ казковий вирушай», сімейний вікенд «Дружить з книгою родина», гуморина «Я веселий, добрий сміх, мене вистачить на всіх», краєзнавчий нарис про видатного земляка художника і графіка Георгія Нар?бута з нагоди 130-річчя від дня його народження, численні книжкові виставки. Колектив бібліотеки не оминув увагою дітей з обмеженими фізичними можливостями. У Сумській спеціальній ЗОШ вони презентували літературну мозаїку «Дружба з книжкою — це свято» та лялькову виставу «Козель-Дерезель», а до вихованців місцевого відділення соціально-побутової реабілітації «Спільнота» завітали зі спектаклем «Як Змій Горинич утратив апетит».