ПРЕМ’ЄРА. Творчий колектив Сумського обласного театру драми та музичної комедії імені М. Щепкіна відкрив черговий 79-й сезон драмою класика української та європейської драматургії Івана Карпенка-Карого «Чумаки». Написаний понад 110 років тому твір сприймається по-сучасному свіжо, оригінально, що ще раз стверджує прописну істину: якщо єдиний Бог —  гроші, то годі чекати злагоди, любові, порозуміння. Постановку здійснив відомий режисер, заслужений артист України Олександр Рибчинський.

Психологічна напруга в драмі майстрено поєдана з елементами комедійності. Фото Володимира КОВАЛЕНКА

Як розповів директор театру, заслужений діяч мистецтв України Микола Юдін, над виставою щепкінці працювали особливо ретельно і наполегливо. Адже «Чумаки» майже не відомі широкому загалові глядачів, отже потребують особливої майстерності і професіоналізму. У виставі грають відомі майстри сцени,  заслужені артисти Сергій Корінний та Володимир Берелет, Світлана Криштоп, Тамара Корінна, Володимир Назаренко, Сергій Федосенко, Анатолій Красовський та інші. В масових сценах зайняті артисти драми, хору та балету.

У драмі на дві дії І.Карпенко-Карий майстерно поєднав психологічну напругу з елементами комедійності. Цим самим він ствердив тезу, що трагічне і комічне поруч, хоча інколи комічне вражає своєю тупістю, жорстокістю та жадобою до грошей. Сотні сумчан, які побували на прем’єрній виставі, високо оцінили нову роботу щепкінців, назвавши її справжнім творчим досягненням.