ЦІНОУТВОРЕННЯ. У Києві та регіоні знижуються ціни на землю. Про це на прес-конференції повідомив керівник комітету АСН з інформаційних технологій, аналітики та МЛС Едуард Бразас, передає УНН.

«Ціни на землю почали зростати пізніше за інші і падають вони також із затримкою. Масового бажання жити за містом українці не мають. Є одиничні приклади заміських котеджних містечок, але таких не багато. За місто виїжджають жити або від безнадії, або сміливі. Вартість однієї сотки землі у Київській області не дуже близько до міста становить десь 3 181 доларів. Не лякайтесь цін у Донецьку – 4 215 доларів та Одесі – 4 877 доларів, адже це ціни на землю приміських територіях», – сказав він.

Нагадаємо, також сьогодні Едуард Бразас повідомив, оренда квартир у спальних районах столиці до ЄВРО не зросте.

«На сьогодні середня цифра оренди квартир по Києву коливається у різних межах. Однокімнатна квартира коштуватиме від 400 дол. США, двокімнатна – від 600 дол. США, і т.д. Глобального подорожчення оренди квартир до ЄВРО у спальних районах не відбудеться. Наразі збільшиться попит на великі квартири у центрі міста, з яких хочуть зробити хостели. Однокімнатна квартира на Борщагівці не має ніякого відношення до ЄВРО», – зазначив Е.Дразац.

Він додав, що навіть, якщо відбудеться незначне подорожчання оренди деяких квартир, то після ЄВРО ціни таки повернуться на попередній рівень.