Кабінет Міністрів затвердив порядок визначення та задоволення соціально-побутових потреб та потреб у медичній допомозі ветеранів. Про це сказала міністр соціальної політики Наталія Королевська, коментуючи ухвалення урядом відповідної постанови. Документ розроблено на виконання Указу Президента «Про заходи у зв’язку з відзначенням 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941––1945 років».

«Цією постановою уряд затвердив порядок визначення та задоволення соціально-побутових потреб та потреб у медичній допомозі ветеранів Великої Вітчизняної війни 1941––1945 років, жертв нацистських переслідувань та сімей загиблих (померлих) воїнів. Це дасть нам змогу забезпечити індивідуальне піклування та увагу кожному ветерану», –– уточнила Наталія Королевська.

«Визначення індивідуальних потреб ветеранів здійснюватиметься за встановленою міністерством формою, що має назву «Соціальний паспорт ветерана». Його заповнюватимуть соціальні працівники, працівники структурних підрозділів з питань соціального захисту населення райдержадміністрацій та використовуватимуть у роботі відповідних служб», –– цитує слова міністра прес-служба відомства. Документ міститиме інформацію про соціально-побутові умови проживання ветерана, стан його здоров’я, надання пільг, компенсацій, соціальної допомоги та обслуговування тощо.