Ще за два дні до початку весняної частини національного чемпіонату в Києві не були впевнені, що матч на «Олімпійському» відбудеться.  Причина — складна політична ситуація в Криму, яка не могла не вплинути на суто футбольні справи. Зрештою найближчий суперник динамівців — «Таврія», яка перебувала на тренувальному зборі в Туреччині, до столиці прилетіла.Нового наставника гостей Ніколая Костова запросили до Сімферополя, щоб  перебудувати гру команди, яка несподівано для багатьох опинилася в стані аутсайдерів. Поєдинок проти підопічних Олега Блохіна показав: зробити це буде вкрай важко. Бронзовий призер Прем’єр-ліги забив у ворота номінальних господарів два м’ячі, але не напружуючись міг довести рахунок до розгромного.

— Сьогодні не так важливо, хто переміг, а хто програв, — наголосив після закінчення зустрічі президент київського клубу Ігор Суркіс. — Головне, що великий футбол повернувся на наші стадіони. В суботу та неділю відбулися сім матчів національної першості, всі вони пройшли  без ексцесів і надзвичайних подій. На «Олімпійському» перед стартовим свистком арбітра глядачі натхненно співали Гімн України. Тому що наша країна справді єдина.

Драматичною виявилася кінцівка матчу в Харкові, де «Металіст»  приймав ужгородську «Говерлу». Вже у компенсований час півзахисник господарів та збірної країни Едмар забив вирішальний м’яч у ворота закарпатців. Але арбітр ФІФА Віктор Швецов з подачі свого асистента його не зарахував, визначивши положення поза грою. Телевізійний повтор підтвердив: суддівська бригада грубо помилилася. Так чинний віце-чемпіон країни втратив життєво важливі очки.

А центральною подією наступного туру стане поєдинок у Донецьку, де підопічні Мірчі Луческу прийматимуть «Дніпро».

ТАБЛО «УК»

Чемпіонат України, 21-й тур

Карпати — Волинь — 0:1
Гол:
Козьбан (76)

Дніпро — Севастополь — 3:0
Голи:
Селезньов (18, 36), Коноплянка (85)

Металург Д — Іллічівець — 1:1
Голи: Мораєс (48) — Чурко (21)

Металіст — Говерла — 1:1
Голи:
Гуйє (16) — Шарпар (8)

Ворскла —  Зоря — 1:1
Голи: Яхович (50) — Болі (38)

Металург З — Шахтар — 0:3
Голи:
Адріано (22), Тейшейра (30, 80)

Динамо — Таврія — 2:1
Голи: Мбокані (38), Ярмоленко (50) — Бурдужан (90+1)