ЄВРО-2012. На головній спортивній арені України повністю готовий дах. У середу будівельники завершили накриття так званих «парасольок» (куполів підвісних розпірних конструкцій) прозорою ETFE-плівкою, через яку в чашу стадіону проникатиме сонячне світло.

Це підтвердив у коментарі Інформаційному центру «Україна-2012» заступник технічного директора НСК «Олімпійський» Роман Леденьов.

640 «парасольок», довжиною до 6-ти метрів, з куполами діаметром до 3,5 метра, були встановлені на висоті 30 метрів між радіальними тросами вантової системи даху столичної євроарени. Саме ці елементи навісу «Олімпійського» створюють його характерну хвилясту форму та забезпечують природне освітлення.

Як повідомлялося, тиждень тому на головній арені майбутнього футбольного Євро-2012 було завершено монтаж останнього сектору мембранного покриття навісу. Весь так званий «мембранний» етап тривав близько трьох місяців. За цей час будівельники накрили НСК «Олімпійський» тентовою мембраною, яка здатна пропускати до 12 відсотків світла.