БЕЗПЕКА. У місті Хуст Закарпатської області урочисто здано в експлуатацію об’єкт «Реконструкція захисних дамб р. Тиса і р. Хустець для захисту м. Хуст».

Як зазначив міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога, наслідки паводків 1998 та 2001 років, коли значну частину міста Хуст було затоплено водами річки Тиса, наочно показали необхідність посилювати безпеку цього регіону. «Основа нашого життя — це безпека людини. Мені приємно, що введення в експлуатацію дамб захистить людей від паводків», — зазначив міністр.

Голова Державного агентства водних ресурсів Василь Сташук додав, що цей об’єкт убезпечить 250 будинків Хуста. Загалом же у Закарпатській області заплановано ввести ще 22 гідротехнічні об’єкти. «Уряд стабільно, систематично виділяє кошти на протипаводкову програму. Агентство водних ресурсів задоволене фінансуванням у цьому році і ми вдячні міністру МНС за допомогу в цьому», — резюмував очільник відомства.

Об’єкт складається з трьох захисних земляних дамб і берегоукріплень, які захищатимуть нижню частину міста. Загальна їх довжина становить 2,69 км. Для організації поверхневого стоку передбачено влаштування двох трубчатих водовипусків і одної пересувної насосної станції. У 2010 році було розпочато будівництво та реконструкцію захисних дамб, а у вересні цього року успішно завершено, повідомляє прес-служба Міністерства надзвичайних ситуацій. Ці заходи було передбачено у Програмі комплексного протипаводкового захисту в басейні Тиси у Закарпатській області.