Автопідприємствам Дніпропетровщини потрібні кваліфіковані водії. А демобілізованим бійцям АТО необхідна робота. Тож для них Дніпропетровська облдержадміністрація організувала безкоштовні водійські курси, навчання на яких оплачують з бюджету. Днями 14 демобілізованих бійців отримали права категорії D. Тепер вони можуть розпочати стажування і працювати водіями громадського транспорту.

«Нині є потреба у водіях на маршрути громадського транспорту. Перевізники готові брати на стажування, а потім і на роботу. Автопідприємства мають 100 вакансій. Запрошують демобілізованих. І тих, хто має права категорії D, і тих, хто лише бажає пройти курси. Ми готові розглядати кожне резюме і допомагати у працевлаштуванні учасникам бойових дій», — запевнив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. Найбільше водіїв громадського транспорту бракує у Дніпропетровську, Верхньодніпровську та Дніпродзержинську. Є така потреба і в інших населених пунктах Дніпропетровщини. Бійці АТО, які вже мають відповідний досвід роботи не менше року, зможуть працювати і на міжміських та приміських маршрутах.

Набір на водійські курси для демобілізованих триває. Навчання проводять щодня упродовж двох місяців. Записують на курси в Центрі допомоги воїнам АТО та членам їхніх сімей при Дніпропетровській ОДА. Незабаром посвідчення водія громадського транспорту отримають ще 11 бійців, які завершують навчання. 

Наталія ОЛЕКСАНДРОВА
для «Урядового кур’єра»