Жителі селища Трьохізбенка кілька тижнів страждають від того, що нема світла, води і газу. Газогін не можна відремонтувати, оскільки труба проходить саме на межі вогню між українськими військовими і бойовиками з так званої ЛНР. Пошкоджені лінії електропередач — на нейтральній території, тож відновити їх через постійні обстріли також майже неможливо. А воду не можуть подавати в будинки, бо нема електроенергії. 

Хто подбає про мирне населення? Голова Луганської ОДА Геннадій Москаль зустрівся із представниками моніторингової місії ОБСЄ і попросив їх стати посередниками у перемовинах з озброєним угрупованням «Всевелике військо донське», члени якого контролюють частину територій області. Мета — добитися встановлення дня тиші, впродовж якого відремонтувати комунікації. Представники місії погодилися бути такими посередниками. Вони заявили, що супроводжуватимуть гуманітарний вантаж для жителів постраждалого села. Адже, за словами представника ОБСЄ в Україні Михайла Боцюрківа, головне завдання місії — «донести інформацію до суспільства». Саме задля цього працює місія ОБСЄ, що її, як було заявлено під час прес-конференції у Сєверодонецьку, «критикують безпідставно».

Ремонтні бригади мали працювати в двох напрямках. Газовики з української Луганщини та Алчевська, який контролюють бойовики, мали зустрітися поблизу Кримського і разом відновити пошкоджений газо?провід, що йде до Трьохізбенки. А електрики в цей час мали б узятися відновлювати обірвані лінії електропередач у самій Трьохізбенці та поблизу Слов’яносербська. Але бойовики групу газовиків з Алчевська та представників ОБСЄ з Луганська не пропустили до Кримського. Бригаду з українського боку, яка вийшла на нейтральну територію у форменому спецодязі й з білим прапором, обстріляли з гранатометів. Нікого, на щастя, не поранено, військові евакуювали спеціалістів, які так і не почали роботи.

У самій Трьохізбенці ремонтники зі Слов’яносербська встигли усунути майже 80% пошкоджень. А після обіду бойовики відкрили вогонь, тому роботу довелося припинити. Ні газ, ні світло у Трьохізбенку так і не подали.

Тобто парасольки тиші під час відвідин представників ОБСЄ окупованої території не виникло, хай там що заявляють про свої мирні наміри лідери невизнаної республіки. Геннадій Москаль заявив, що «місію ОБСЄ провалено: терористи обстріляли ремонтників».

Оскільки бойовики використовують під час обстрілів мирне населення як живий щит, голова Луганської ОДА розпорядився викопати окопи вздовж усієї лінії зіткнення вогню між українськими військовими і бойовиками та встановити на пунктах внутрішнього контролю між так званою ЛНР та українською територією металодетектори, щоб запобігти терористичним актам.