НЕДОВІРА. Депутати Алупкінської міської ради висловили недовіру міському голові Віктору Тостоногу і достроково припинили його повноваження. Про це УНН повідомили в прес-службі міської ради Ялти.

Приводом для прийняття подібного рішення послужив мітинг жителів міста, які висловили обурення проведеної політикою градоначальника.

«Відходи не вивозяться, пляжі розбиті, громадські туалети закриті», – заявляли алупкінці, вимагаючи перегляду низки рішень про виділення земельних ділянок, забезпечення звичного для людей доступу на кладовищі до могил близьких, організації сільськогосподарських ярмарків у зручному місці, припинення вакханалії з боку забудовників , відновлення доріг, благоустрою і багато чого іншого, в чому жителі Алупки останнім часом гостро відчувають себе обділеними через незадовільну роботу влади цього міста.

Також вони зажадали і скорочення місцевого адміністративного апарату, уточнивши, що зараз у місті на 40 жителів припадає один управлінець, а меру і його заступникам встановлені надбавки, що досягають 300 відсотків. При цьому вони висловили обурення, що зарплата міського голови маленької Алупки перевищує зарплату Прем'єр-міністра Криму і досягає 16 000 гривень.

«Ми вимагаємо, щоб наші депутати, як і ми, висловили недовіру меру Алупки», – заявили учасники мітингу.

В результаті таємним голосуванням за недовіру Алупкинському міському голові та дострокове припинення його повноважень виступили 28 з 29 депутатів, присутніх на сесії. А через кілька хвилин рішенням депутатів і все керівництво Алупки позбулося своїх премій і надбавок.

«Думаю, що це нормальні і відповідальні рішення Алупкінського депутатського корпусу», – прокоментував подію на сесії Ялтинський міський голова Олексій Боярчук.

Олексій Боярчук поінформував, що напередодні відбулася зустріч керівництва Ялти з алупкінський депутатами і представниками керівництва Алупки, на якій обговорювалася вкрай занедбана ситуація, що склалася в санітарному, господарському та економічному стані цього міста.

«На сьогодні за кожним напрямом в Алупці закріплений один із моїх заступників» – підкреслив він, відзначивши, що це місто зараз знаходиться фактично під прямим ялтинським управлінням.

«І лише коли ситуація буде нормалізована, Алупка знову повернеться в «самостійне плавання», – запевнив Олексій Боярчук.