Здійснюючи програму соціального захисту інвалідів, ветеранів, учасників антитерористичної операції, держава щороку надає кошти для громадських організацій, що об’єднують цих людей.

Відповідно до Закону «Про Державний бюджет України на 2016 рік» передбачено і вже спрямовано й розподілено кошти для підтримки громадських об’єднань інвалідів та ветеранів, що мають статус всеукраїнських.

— За Програмою фінансової підтримки на цей рік держава надала понад 77 мільйонів гривень. З них більш ніж 57 мільйонів призначено саме для потреб всеукраїнських об’єднань та спілок людей з інвалідністю. Таким чином буде профінансовано 26 громадських організацій, серед яких Українське товариство сліпих, Українське товариство глухих, Союз організацій інвалідів України», Національна Асамблея інвалідів України тощо. Решту коштів спрямують на організації ветеранів і учасників АТО, — повідомила заступник директора Фонду соціального захисту інвалідів Любов Ріяко.Відповідальний виконавець за Програмою фінансової підтримки — Міністерство соціальної політики України, а розпорядники бюджетних коштів нижчого рівня — Фонд соціального захисту інвалідів та Державна служба України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції. Фінансова підтримка з Державного бюджету України — це цільові кошти, і їхнє використання перебуває під жорстким контролем. Їх можна отримувати лише через казначейські служби. Кошти надають переважно громадським організаціям з метою проведення реабілітаційних, навчальних, спортивно-оздоровчих та культурних заходів для людей з особливими потребами. Неабияк важливе і потрібне фінансування матеріального заохочення (зарплат) тим, хто працює у цих організаціях, а це переважно люди з особливими потребами. Торік інваліди чекали на фінансову підтримку майже п’ять місяців. Натомість цього року, за словами Любові Ріяко, бюджетний паспорт уже на підписанні у Міністерстві соціальної політики, і фінансування невдовзі має надійти.