ПРОДОВОЛЬЧА БЕЗПЕКА. Цього року Держрезерв України закупив 1445 тонн м’яса яловичини, 400 тис. банок м’ясних консервів і 40 тис. тонн пшениці. Про це голова Держрезерву Олексій Лелюк розповів в інтерв’ю «Обозревателю».

Крім того, відзначив він, було закуплено 10 тис. тонн зомового високоякісного дизпалива, яке повністю відповідає європейським нормам (Євро-4). «Воно має хімічний склад, що дозволяє зберігати його п’ять років», - зазначив він.

«Зауважте, країни ЄС, США також переходять до принципів матеріального, а не фінансового резервування, тому що останні події в Японії чи Франції довели ефективність такого роду «запасів», коли можна оперативно використовувати те, що фізично зберігається в засіках», - зазначив керівник Агентства резерву Україні.

Він зазначив, що цих запасів ще недостатньо: «Але, тим не менше, Держрезерв готовий підставити плече, як це було в березні, коли ми змогли збити ціновий ажіотаж на борошно і до нового врожаю утримати ціни на соціальний хліб, бо в засіках були необхідні запаси пшениці».