ІНІЦІАТИВА. Нацдержслужба звернулася до уряду з ініціативою розглянути можливість підвищення зарплат держслужбовців. Про це сказав у коментарі кореспондентові УКРІНФОРМу перший заступник голови Національного агентства України з питань державної служби Ігор Попов. 

«Нацдержслужба і наша галузева профспілка протягом останнього часу неодноразово звертала увагу уряду на те, що оплата держслужбовців, насамперед головних спеціалістів нижчого рівня, є на сьогодні неадекватною і не відповідає середній по Україні», – повідомив Ігор Попов.

При цьому він зазначив, що такі звернення не залишилися поза увагою Кабінету Міністрів: «Вже є доручення прем’єр-міністра вивчити це питання. І не виключаю, що незабаром можуть з’явитися відповідні рішення. Я припускаю, що таке підвищення може відбутися вже у другому кварталі 2012 року. Але, звичайно, все залежатиме від стану наповнення державного бюджету».

На запитання кореспондента наскільки відчутним очікується збільшення заробітних плат держслужбовців, посадовець відповів: «Однозначно сказати складно, але думаю, що підняття буде доволі відчутним - відсотків на 20. Окрім того, суттєве підвищення заробітних плат для держслужбовців із 2013 року гарантує й нещодавно ухвалений Закон України «Про державну службу».