На чорному граніті золотом викарбувано імена героїв- десантників, перед якими схиляють голови ті, за кого вони віддали життя. Фото Василя КИЯШКА

На Алеї слави військової частини 80-ї аеромобільної бригади 3-ї батальйонно-тактичної групи, що дислокується у Чернівцях, відкрили пам’ятник загиблим воїнам — учасникам АТО.

На траурній стелі викарбувано прізвища 20 військовослужбовців, що віддали життя за Україну, та девіз десантників «З нами Бог. Ніхто, крім нас».

Мітинг-реквієм присвятили пам’яті героїв, імена яких зачитували під скорботні залпи на їхню честь. Бойові побратими,  діти загиблих й молоді вдови, волонтери, представники влади та небайдужі буковинці взяли участь у траурному молебні.

Священики різних конфесій освятили монумент. Співачка Марина Тимофійчук виконала кілька пісень-присвят героям.

Пам’ятник встановлено за ініціативи командування і особового складу військової частини за кошти підприємців-волонтерів Лілії Бортич та Володимира Онуляка, які з перших днів російської агресії допомагають цій військовій частині, відправляючи в зону бойових дій техніку, одяг, продукти.

— Це наш обов’язок — підтримати родини загиблих десантників та пам’ятати їхні світлі імена, — каже Лілія Бортич, ледь стримуючи сльози.