ЗАВДАННЯ

Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив Міністерству освіти і науки, Міністерству охорони здоров'я та Фонду соціального страхування терміново розробити нормативні документи щодо впорядкування діяльності - разом зі стаціонарними - літніх наметових таборів для дітей, а також фінансування цих закладів. Таке доручення глава уряду дав у відповідь на звернення громадських організацій щодо відродження традиції літнього відпочинку і виховання в "польових" наметових таборах.

"Під час святкування Міжнародного дня захисту дітей я спілкувався зі скаутами. І переконався, що у цих ентузіастів є потенціал і бажання виховувати загартовану, конкурентоспроможну і, водночас, моральну молодь. Юнаки і дівчата можуть і хочуть проводити відпочинок в цивілізованих, але не тепличних умовах", - цитує слова Миколи Азарова департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Прем'єр вважає, що наметові табори можуть бути тимчасовою добровільною альтернативою у випадках, коли, наприклад, з якихось причин треба припинити роботу стаціонарного закладу. Саме для цього необхідно унормувати діяльність наметових таборів, щоб гарантувати для дітей здоровий, безпечний відпочинок, а також визначити порядок виділення коштів Фонду соцстрахування і бюджетних ресурсів на функціонування цих таборів.

Нагадаємо: чинний уряд ініціював створення Держреєстру, завдання якого - запобігти перепрофілюванню та відчуженню закладів дитячого відпочинку.