У прикарпатському місті Тлумачі стартував міжнародний соціальний проект «Діти за мир у всьому світі». Його основна мета — популяризувати Україну в Європі. Це, у свою чергу, розширить співробітництво, дружні зв’язки між громадами нашої держави та європейських країн. 

Реалізовуватимуть мету благодійна організація «Фонд «Відродження Прикарпаття» та всеукраїнська спілка «Слава Україні». Серед запланованих заходів — оздоровлення і відпочинок дітей учасників антитерористичної операції, дітей-сиріт з усієї України, а також дітей з родин вимушених переселенців з Донбасу. До цього долучаються європейські країни, що зголосилися взяти участь у проекті.

Презентація відбулася в тлумацькій гімназії. Її вихованці виготовили тисячу паперових голубів Миру в кольорах прапорів країн Євросоюзу. На кожному з них хлопчики та дівчатка написали побажання своїм ровесникам за кордоном. Паперові голуби розлетяться всім континентом.

На презентацію проекту завітали новопризначений Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бугайло та Почесний консул Угорщини в Івано-Франківській області Василь Вишиванок. Адже це ще один проект, що запрацював в Україні з ініціативи угорської сторони. Консульство цієї європейської країни вже тривалий час опікується оздоровленням українських дітей, зокрема в Угорщині. Йожеф Бугайло висловив сподівання, що такі дружні взаємовідносини продовжуватимуться й надалі.