ІНІЦІАТИВА. Ось уже два роки, як у Покровці Новоархангельського району працює ферма, що називається «Золота коза», — річ для тутешніх степових широт незвична і небувала. Заснували її подружжя Орловських, Євген і Тетяна, у недавньому минулому мешканці столиці. Що змусило їх відректися від «благ цивілізації» і взятися за виробництво козиного молока?

— Прагнення бути здоровими, — розповідає господиня. — Повернулися на батьківщину, отримали землю для ведення особистого селянського господарства. Ідея розведення кіз нас привабила в плані оздоровлення родини, але згодом збагнули, що можемо приносити користь і собі, і людям. Тож незабаром на нашому подвір’ї з’явилися перші тварини.

Сьогодні у фермерському господарстві Орловських дають цінний дієтичний продукт для здорового харчування 400 кіз зааненської породи. З’явилася лінія з виробництва козиного сиру. Вже наступного року подружжя планує збільшити поголів’я до півтисячі, а також долучитися до племінного розведення. Справа того варта, адже свіже молоко, різноманітні сири й інші дієтичні продукти з маркою «Золотої кози» охоче беруть на реалізацію магазини здорового харчування. Обсяги проданої продукції поки невеликі — дається взнаки те, що козине молоко недовго зберігає поживну цінність.