Співробітники Іспанської академії харчування та дієтології назвали продукти, які допомагають людському організму протистояти коронавірусу SARS-CoV-2. Харчування в умовах пандемії має бути збалансованим і різноманітним, але існують продукти, на які слід звернути особливу увагу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Імунітет до коронавірусу виробили мавпи

Це, зокрема, продукти з високим вмістом омега-3-поліненасичених жирних кислот – морська жирна риба і морепродукти, морські водорості, горіхи, деякі види рослинного масла, тощо.

«Такі продукти допомагають організму знизити інтенсивність запальних реакцій, а також покращують загальну ефективність роботи імунної системи», – говорить Джузеппе Руссолілло, керівник Іспанської академії харчування та дієтології.

Руссолілло радить їсти побільше овочів і фруктів, цільнозернових і кисломолочних продуктів, а також не забувати про нежирне м'ясо. Загалом, намагайтеся їсти максимально здорову і збалансовану їжу, і тоді ваш імунітет не підведе вас навіть у такій складній ситуації, як пандемія коронавірусу.

Імунна система людини, як довели австралійські вчені, може самостійно справлятися з коронавірусною інфекцією. Для цього імунітет задіє приблизно такі ж біологічні механізми, як ті, що дозволяють нашому тілу боротися з вірусами грипу.

Орест ГОРЯНСЬКИЙ
для «Урядового кур’єра»