Зустрічі представників Білорусі з черкаськими керівниками вже стають звичними. Нещодавно в обласній раді за участю білоруської делегації обговорювали проблеми місцевого самоврядування, де, як виявилося, чимало спільних проблем.

Цього разу делегація на чолі з радником Посольства республіки Білорусь в Україні Кирилом Камишовим обговорювала з керівниками облдержадміністрації, деяких галузевих управлінь, представниками ділових кіл області торгівлю між двома дружніми державами. Сторони цікавилися експортними можливостями одна одної, а черкащани ще й почули цікаві пропозиції для подальшого удосконалення торговельних зв’язків.

На думку директора департаменту агропромислового комплексу Ігоря Колодки, фермери Шевченкового краю — серед потенційних покупців надійної білоруської сільгосптехніки. Місцеві управлінці переконані: втілюючи плани оновлення черкаських доріг, їм не обійтися без бітуму білоруського виробництва. А чи не настав нарешті час перетворити Дніпро на водну артерію для доставки необхідних вантажів, прокласти цікавий туристичний маршрут, яким охоче подорожуватимуть громадяни обох країн? Порт Адамівка на Чигиринщині також відкриває великі можливості перевалки зернових вантажів.

Ці питання сторони обговорювали з прицілом на реалізацію вже найближчим часом. Як і використання унікальних черкаських бентонітових глин, гранітних кар’єрів, які можуть серйозно зацікавити інвесторів з Білорусі. Вирішено розпочати на рівні Черкаської області підготовку спеціальної програми, до якої мають увійти пропозиції обох сторін.